Social

Soarta a peste 100 de gherete din Chișinău a fost decisă! Unde au dispărut unitățile comerciale?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 100 de unități comerciale stradale au fost demontate din centrul Chișinăului de la începutul anului curent. În perioada următoare, alte 15 gherete și unități mobile de comerț urmează a fi evacuate, informează MOLDPRES.

Potrivit Primăriei Chișinău, în perioada lunilor ianuarie–august, pretorul sectorului Centru a emis 27 de dispoziții privind demolarea unor construcții ilegale, demontarea unor instalații ce blocau unele căi de acces sau a dispozitivelor de publicitate.

Anterior, autoritățile municipale au anunțat că toate gheretele care nu funcționează sau ale căror autorizații de funcționare au expirat, precum și panourile publicitare care au autorizații expirate, urmează a fi demontate și evacuate.

La începutul lunii august, primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu a afirmat că până la sfârșitul lunii octombrie curent, toate unitățile de comerț amplasate în parcuri vor fi evacuate.

Conform Serviciului de presă al Primăriei capitalei, la începutul anului, în Chișinău erau peste 3000 de gherete, inclusiv cele din piețe.

loading...

Comments are closed.