Soarta orașului-plutitor: Veneția ar trebui adăugată pe lista siturilor de patrimoniu mondial aflate în pericol

Veneția ar trebui adăugată pe lista siturilor de patrimoniu mondial aflate în pericol. Orașul emblematic italian, riscă să sufere daune „ireversibile” din cauza turismului copleșitor, a dezvoltării exagerat de rapide și a creșterii nivelului mării din cauza schimbărilor climatice, potrivit unui raport al UNESCO. Agenția își propune să încurajeze o mai bună conservare a sitului pentru viitor, transmite BBC.

Raportul UNESCO acuză autoritățile italiene pentru „lipsa viziunii strategice” pentru a rezolva problemele cu care se confruntă unul dintre cele mai pitorești orașe din Italia.

Un purtător de cuvânt al municipalității de la Veneția a declarat că va „citi cu atenție” propunerea UNESCO, care va fi discutată și cu guvernul italian.

Includerea Veneției în lista de pericol a fost deja propusă de UNESCO în urmă cu doi ani, dar a fost evitată în ultimul moment din cauza unor măsuri de urgență adoptate de guvernul italian.

Una dintre aceste măsuri a fost decizia de a interzice accesul navelor mari în Canalul San Marco, precum și promisiunea de a lansa un plan ambițios de conservare a orașului.

Aproximativ 28 de milioane de turiști vizitează Veneția în fiecare an. Acest lucru duce la tot mai multe proiecte de extindere urbană, care la rândul lor dăunează orașului.

Total
0
Shares
Total
0
Share