Alte știri

Şocanta confesiune a unei actrițe: “Mama s-a culcat cu Hitler!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Koln -12 decembrie 1976/ o noapte friguroasă, cu umezeală. Dar la “Cabană” era cald în apartmentul pe care-l deţinea binecunoscuta jurnalistă feministă germană Alice Shwarzer. Se găseau din belşug ţigări, vin şi feluri sofisticate de mâncare. Oaspete era actriţa Romy Schneider, care, de ani zile de zile, refuzase orice interviu sau convorbire cu ziariştii, scrie Cotidianul.ro

Se cunoştea bine cu gazda, Alice Shwarzer, şi repeta că are încredere în ea, drept pentru care vrea să-i spună totul despre viaţa ei tumultuoasă, nu doar de actriţă. A avut o singură rugăminte: să nu fie trădată. Alice a înregistrat, dar cele două conveniseră că va opri magnetofonul dacă Romy o va cere.

După 42 de ani, Alice Shwarzer a decis să dea publicităţii casetele pe care le ţinuse într-un dulap. O parte dintre ele au fost date lui Patrick Jeudi şi Charles Buffet, care au realizat un documentar TV – ”Conversaţii cu Romy Schneider” – difuzat pe canalul TV Arte la 22 decembrie a.c. După cum opinează ziarul parizian ”Le Monde” este un documentar excepţional. Din când în când, Alice Shwarzer intervine în pauzele provocate de oprirea magnetofonului, întrucât confesiunile actriţei deveniseră prea intime.

Romy vorbeşte în franceză, considerând-o “limba confidenţelor”, iar Alice Shwarzer îi răspunde tot în franceză, limbă pe care o ştie, în plus a fost corespondentă de presă la Paris.

Romy Schneider evocă îndeosebi cei doi spini pe care i-a avut înfipţi în pielea ei: de-o parte mama ei, Magda Schneider, o hitleristă convinsă, şi tatăl ei, care a fost la fel; pe de altă parte, cel de al doilea soţ al mamei sale, care i-a marcat adolescenţa prin asalturile lui sexuale.

Romy povesteşte, dar nu vrea să-şi rănească mama, care i-a supravieţuit 14 ani. Nu se ştia că ea era fascinată de Hitler şi chiar îndrăgostită de el. Romy declară fără ezitare că locuinţa mamei sale de la Berchtesgaden din Alpii bavarezi se găsea vizavi de reşedinţa celebră a lui Hitler. De altfel, documentarul amintit a prezentat o fotografie a mamei lui Romy alături de Fuhrer.

Romy pare foarte apăsată de acest trecut şi este gata să se descarce de tot, dat fiind că o apasă faptul de a fi fiica unor părinţi nazişti. Totuşi, cere prietenei să oprească magnetofonul. După 42 de ani, Alice Shwarzer repetă în faţa camerelor TV ce i-a destăinuit Romy în acea noapte de decembrie: ”Mama mea s-a culcat cu Hitler!”. Apoi ziarista a precizat:”Când a devenit adultă, Romy Schneider a realizat ce a însemnat epoca nazistă și nu pregeta să-și acuze mama.”

Întreaga ei viaţă, Romy Schneider a avut oroare de trecutul nazist al mamei sale şi a încercat să elimine această obsesie. Astfel, celui de al doilea fiu i-a pus numele David, ca şi cel al tatălui primului ei soţ, Harry Meyen, tată care fusese asasinat într-un lagăr nazist de concentrare. Apoi în anii 1970 a jucat roluri de victime ale nazismului.

Romy Schneider a fost găsită moartă la 29 mai 1982, la șase ani după aceste tulburătoare confesiuni.

loading...

Comments are closed.