Politic

Socialiștii de la Edineț condamnă fake-news-ul lansat de Gligor și promovat de Ala Nemerenco: ”Nu am fost vaccinați anti-COVID-19”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea PSRM din cadrul Consiliului raional Edineț și conducerea raionului Edineț condamnăm ferm acțiunile de dezinformare lansate de Ștefan Gligor, ”pretins politician”, dar și cu implicarea Alei Nemerenco, consilier prezidențial, informează Telegraph.md, cu referire la declarația lui Oleg Sanduleac, președintele fracțiunii PSRM în Consiliul raional Edineț.

”Declarăm cu toată responsabilitatea că noi, aleșii raionali socialiști din raionul Edineț și conducerea raionului nostru, din partea PSRM, nu am fost vaccinați anti-COVID-19. Informațiile despre pretinsele vaccinări ale noastre reprezintă un fals grosolan, o manipulare sfruntată a opiniei publice.

Cerem în mod de urgență celor care au lansat falsul să vină cu dezmințiri și scuze publice. În mod special, vrem să atragem atenție asupra modului în care Ala Nemerenco, consilier prezidențial pe probleme de sănătate, a preluat această minciună și a amplificat-o, fără a verifica veridicitatea informațiilor date. Era necesar ca, înainte să lanseze acuzațiile, să contacteze centrul medicilor de familie din Edineț, dar și conducerea raionului nostru, pentru a se informa despre procesul de vaccinare. Este grav când un un demnitar de astfel rang se ocupă de tirajarea zvonurilor, în loc să se ocupe de gestionarea crizei pandemice și a procesului de vaccinare”, a declarat Sanduleac.

Amintim că Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării, a scris pe Facebook, precum că mai multe persoane din administrația raionului Edineț au fost vaccinarea împotriva COVID-19, însă fără a respecta etapele stabilite. Informația a fost negată de conducerea raionului.

Referitor la această situație, deputatul Dinu Plîngău a scris că cele publicate de Gligor nu au fost confirmate, iar persoanele care ar fi fost vaccinate suferă de boli cronice. Totuși, se așteaptă mai multe detalii de la MSMPS.

”În mass-media a apărut informații precum că în raionul Edineț sunt persoane care beneficiază de vaccin în mod preferențial. În legătură cu această informație am discutat cu mai mulți medici de la Spitalul Raional, conducerea spitalului, conducerea centrului medicilor de familie, consilieri locali, primarul mun. Edineț, cosilieri raionali, polițiști. Din informațiile pe care le-am primit pe căi oficiale, Centrul medicilor de familie a primit 66 de doze Pfizer, iar spitalul doar 96 de doze, număr insuficient pentru a vaccina doctorii și lucrătorii medicali. Doar centrul medicilor de familie din raion are 326 de lucrători care urmau să fie vaccinați cu 66 de doze. La acest capitol menționez că în stoc mai sunt 400 de doze de AstraZeneca. Conducerea spitalului și Centrului medicilor de familie au infirmat faptul că se vaccinează preferențial și dau vina pe conducere pentru faptul că nu li se dă suficient vaccin. Pe lângă cadrele medicale au fost vaccinați cetățeni cu boli cronice. Pentru a avea un tablou deplin cu informații oficiale am solicitat Ministerului Sănătății să-mi prezinte registrele vaccinării în raionul Edineț. Dacă cineva din conducerea raionului ar fi fost vaccinat în mod preferențial, această informație îmi va fi prezentată azi și eu voi accționa conform normelor legale. Nu vreau să se facă speculații pe seama vaccinării și rog persoanele publice să prezinte informații doar verificate pentru a nu tensiona situația și așa complicată”, a scris Plîngău.

loading...

Comments are closed.