Socialistul Bolea, către PAS: Vreți să mai primiți o palmă de la Comisia de la Veneția?

Partidul de la guvernare PAS continuă procesul de preluare a controlului asupra justiției din Moldova și în special asupra Procuraturii. Astfel deputatul socialist Vasile Bolea a comentat modificările la Legea procuraturii, votate de PAS.

“După ce ați primit o palmă de la Comisia de la Veneția, ați scos de sub masă acest proiect de lege. Pentru ce? Ca după ce veți prelua controlul asupra Consiliului Superior al Procurorilor și după înlăturarea Procurorului general să numiți oamenii voștri în funcții (…) Comisia de la Veneția v-a spus de nenumărate ori să nu încercați să politizați justiția. Iar voi acum propuneți același lucru, cu mici modificări, și credeți că după vacanță Comisia de la Veneția nu vă va da o nouă palmă?”, a declarat Vasile Bolea.

Amintim că recent Comisia de la Veneția a dat aviz negativ la modificările la Legea procuraturii, votate de PAS. Procurorul General ar trebui să revină în componența Consiliului Superior al Procurorilor, iar procedura de evaluare a lui Alexandr Stoianoglo trebuie revizuită substanțial, se arată în avizul Comisiei de la Veneția.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share