Societatea civilă a reușit să adune doar 2000 de semnături. Tofilat nu va participa la alegerile din Chișinău

alegeri 20 mai, Sergiu Tofilat candidează independent pentru Primăria Chișinău
 

Expertul energetic Sergiu Tofilat a cedat părăsit lupta pentru Primăria capitalei. Acesta spune că nu a reușit să strângă 10.000 de semnături obligatorii având doar 2000. Printr-o postare pe Facebook, activistul civic spune că acesta a fost un test înainte de alegerile locale ce vor avea loc în 2019 la care va participa neapărat.

Dragi prieteni, stimaţi locuitori ai municipiului Chişinău,

Acum 2 săptămâni am anunţat că voi candida independent pentru Primăria Chişinău. Era extrem de dificil să colectăm peste 10.000 de semnături într-o perioadă atât de scurtă. Indiferent de greutăţi, era important să anunţăm acum intenţia de a candida şi de a forma o echipă pentru Primărie şi Consiliu la următoarele alegeri locale din anul 2019.

Mulţumim tuturor pentru susţinere, sugestii şi critici, asta ne ajută să înţelegem greşelile şi să devenim mai buni. Personal, le mulţumesc voluntarilor care s-au implicat în organizare şi colectarea semăturilor.

Fără pregătire şi resurse, am reuşit să colectăm peste 2000 de semnături, în toiul sărbătorilor de Paşti. În acelaşi timp, am avut şi alte activităţi pe care nu le puteam amâna. Nu a fost simplu, dar a fost un efort necesar ca să căpătăm experienţă în organizarea unei campanii electorale: doar prin implicare poţi înţelege unde greşeşti şi cum trebuie de făcut mai bine.

Am examinat opţiunea de a merge în campanie din partea unui partid. Consider că nu este momentul potrivit. Acestea nu sunt ultimele alegeri. Suntem abia la început de cale. Avem la dispoziţie un an în care ne vom preocupa de problemele municipiului şi ne vom pregăti pentru alegerile locale din anul 2019. Vă îndemnăm să susţineţi activităţile noastre. Pe parcurs vă vom informa cum vă puteţi implica în rezolvarea problemelor care ne afectează pe fiecare.

Îndemn toţi locuitorii oraşului şi suburbiilor să participe activ la alegeri. Obiectivul nostru este să nu admitem ca în turul 2 să ajungă doar candidaţii supuşi lui Plahotniuc. Ne place sau nu, dar trebuie să promovăm în turul 2 un candidat al opoziţiei. Acest lucru este foarte important pentru a demonstra că în Moldova există multă lume care nu sprijină această guvernare.

Pe 20 mai ieşim la alegeri ca să dăm un vot de protest. Votăm împotriva lui Plahotniuc şi a candidaţilor săi: Silvia Radu, Ion Ceban, Valeriu Munteanu şi Reghina Apostolova.” a scris Tofilat pe Facebook.

Total
0
Shares
Total
0
Share