Societatea pe acţiuni „Metalferos” are un nou director general. Detalii despre acesta

S.A. Metalferos
 
Societatea pe acţiuni „Metalferos” are un nou director general. Este vorba despre Igor Cujba, care a fost prezentat astăzi, 26 decembrie, colectivului de către directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice, Mihail Rusu, transmite IPN, citați de Adevărul.

Într-un comunicat de presă al APP se menţionează că Igor Cujba a fost selctat în funcţia de director general în bază de concurs.
Potrivit CV-ul depus la concurs, Igor Cujba a activat în ultimii trei ani la Bucureşti, administrând mai multe companii private. Printre atribuţiile sale s-au numărat construirea şi extinderea canalelor de distribuţie durabile pentru produse, identificarea de noi pieţe pentru vânzarea de produse, efectuarea procedurilor de import pentru bunurile accizabile. Anterior, Igor Cujba a activat în cadrul companiei „Mechel Service Global” în România şi Polonia. Dar până a pleca peste hotare, a activat timp de 15 ani în poliţie, ocupând şi funcţii de conducere, printre care şi cea de şef al comisariatelor de poliţie din Ungheni şi Nisporeni.
La începutul lunii decembrie curent, şapte persoane au fost reţinute după circa 50 de percheziţii la Societatea pe Acţiuni „Metalferos” şi alte companii interpuse. Procuratura Anticorupţie anunţa că persoanele implicate urmăreau sustragerea continuă a banilor de la ,,Metalferos”. Suspecţii au implementat o schemă prin care cumpărau şi comercializau deşeurile de metale feroase şi neferoase prin activităţi de intermediere fictivă, pentru a creşte artificial preţul la cumpărare şi pentru a micşora artificial preţul la vânzare către intermediari. Diferenţa era însuşită de către aceştia. La acea etapă, suma prejudiciului calculat era de peste 215 milioane de lei.
Autorităţile au iniţiat un pachet de legi care au drept scop demonopolizarea întreprinderii şi liberalizarea pieţei de export a deşeurilor de metale.

Total
0
Shares
Total
0
Share