Șofer din Cuhnești, Glodeni, prins în timp ce conducea beat cu 1,38 mg/l vapori de alcool în aerul expirat

Un bărbat de 28 de ani din satul Cuhnești, raionul Glodeni, a fost oprit aseară pe o stradă din satul Moara Domnească în timp ce conducea în mod neuniform un automobil de marcă “Honda”. Evenimentul a avut loc în contextul unei campanii de combatere a conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului.

După ce a fost supus testului alcooscopic, s-a constatat că șoferul avea o alcoolemie de 1,38 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, depășind cu mult limita legală admisă. Mai mult decât atât, acesta avea deja antecedente în privința conducției sub influența băuturilor alcoolice, fiind privat anterior de dreptul de a conduce vehicule din aceeași cauză.

Ca urmare a acestui incident grav, bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, iar mașina în cauză, care aparține concubinei sale, a fost transportată la o parcare specială, conform procedurilor legale.

Într-un context mai larg, este important de menționat că numărul accidentelor rutiere cauzate de conducătorii auto aflați sub influența alcoolului a devenit o problemă îngrijorătoare în această regiune. Începând de la începutul anului, au fost înregistrate 39 de astfel de incidente, soldate cu 9 decese și 53 de persoane traumatizate. Autoritățile încearcă să întărească măsurile de prevenție și să implementeze sancțiuni mai severe pentru a combate această situație alarmantă și pentru a asigura siguranța rutieră în comunitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share