Șoferul camionului din accidentul de la Măgdăcești a fost plasat în arest la domiciliu pentru o lună

 

Șoferul camionului implicat în accidentul de la Măgdăcești, în urma căruia 15 persoane au fost spitalizate, a fost plasat în arest la domiciliu, scrie Agro TV

Măsura preventivă este aplicată pentru o lună. Magistrații de la Judecătoria Criuleni au dat curs solicitării procurorilor.

Prin urmare, șoferul este plasat în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile. Se întâmplă după ce acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim, un grav accident a avut loc în dimineața zilei de 11 aprilie, în localitatea Măgdăcești din raionul Criuleni. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, un microbuz de pe ruta Drăsliceni-Chișinău s-a lovit violent cu un camion. La fața locului au intervenit șase ambulanțe, dintre care 2 echipe specializate de Terapie Intensivă Mobilă din capitală.

În urma impactului, 16 persoane, printre care 2 minori, au fost transportate la spital cu diverse traumatisme. Oamenii legii au stabilit că un microbuz, condus de un șofer de 63 de ani, a fost lovit lateral de un camion, care a efectuat o manevră de schimbare a benzii fără a se asigura.

”Am dat o mână de ajutor. Câți oameni ați reușit să scoateți? În jur de 4-5, cât am reușit. Doi erau într-o stare foarte gravă”.

Lovitura a fost atât de puternică, încât microbuzul a rupt parapetul de protecție a drumului și a ajuns într-un gard, pe care l-a distrus. În urma impactului, 18 pasageri au fost duși la spitalele din Chișinău. Trei din aceștia, toți cu vârstele de 16 ani, au ajuns la Institutul Mamei și Copilului.

Restul oamenilor au fost duși la Institutul de medicină urgentă. 7 dintre ei rămân internați în secțiile de profil.

Ambii șoferi au fost testați alcoolscopic și s-a constatat că niciunul dintre ei nu se afla în stare de ebrietate. Investigațiile pe caz continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share