Social

„SOLUȚIONA” dosarele legate de FURTURILE de automobile din România. Un șef de la Poliția de Frontieră reținut în FLAGRANT de CNA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Serviciului auto-moto din cadrul Poliției de Frontieră este bănuit că ar fi pretins 12 000 de euro de la câțiva cetățeni pentru a le soluționa dosarele legate de furtul unor automobile din România. Acesta a fost reținut în flagrant delict când primea banii, iar acum se află în izolatorul CNA pentru cel puțin 72 de ore.

Potrivit denunţătorilor, poliţistul susținea că are influenţă asupra unor angajați din procuratură şi le poate determina să nu dea curs materialelor venite de la instituţiile de drept din România, în care se arată că aceştia ar fi implicaţi în furturi de automobile. Pentru 12 000 de euro, şeful Serviciului auto-moto le-ar fi promis că poate soluţiona problema așa încât să nu fie traşi la răspundere penală.

Transmiterea banilor a avut loc sub controlul CNA şi al procurorilor anticorupţie în două tranşe – 8 000 de euro şi 4 000 de euro. În cadrul ultimei transmiteri, poliţistul a fost reţinut în flagrant delict şi escortat la sediul CNA, unde a fost plasat în izolator pentru 72 de ore.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă până la 6 ani de puşcărie sau amendă de până la 200 000 de lei.

De la începutul anului, peste 40 de poliţişti au fost cercetaţi penal, fiind suspectaţi de comiterea faptelor de corupţie, ceea ce constituie cu 57 la sută mai mulţi decât în perioada similară a anului 2018.

Euro, mită, corupție Poliția de frontieră

loading...

Comments are closed.