Alte știri

Somnul bun ne poate apăra de infecția cu coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un somn sănătos ne poate feri de coronavirus. Dr. Raymond Matthews, cercetător la UniSA (Universitatea Australiei de Sud), spune că, în loc să golim magazinele, cumpărând alimente în exces, ar trebui să ne orientăm spre odihnă și relaxare, pentru a trece peste pandemia de Covid-19.

Cercetătorul american pentru somn spune că odihna trebuie să fie pe locul unu, dacă dorim să ne protejăm de coronavirus.

Pe măsură ce realitatea Covid-19 se dezvoltă, oamenii sunt mai vigilenți cu spălarea mâinilor, distanțare socială și muncesc de acasă, dacă pot. Dar ceea ce ei nu pot realiza este cât de important este somnul pentru sănătatea lor generală”, spune Matthews, potrivit seniorsnews.com.au.

„Somnul joacă un rol esențial în funcționarea sistemului imunitar al organismului. Când oamenii suferă de lipsa de somn, reduc efectiv din numarul celulelor de aparare naturala ale corpului lor – celulele albe din sânge care vânează celulele infectate virale – ceea ce înseamnă că pot să-și compromită sistemul imunitar și să isi crească riscul de a se îmbolnăvi.

„Aceasta este informația vitală pentru toți oamenii, nu numai pentru cei care se culca târziu pentru a fi la curent cu cele mai recente stiri despre Covid-19. Cel mai important lucru pentru noi toti, dar mai ales pentru lucrătorii noștri din prima linie este suficient somn pentru a se odihni, recupera și a rămâne sănătosi”.

„Un studiu a descoperit că lipsa somnului a redus eficacitatea vaccinării antigripale la jumătate, indicând exact cât de important este somnul pentru producerea anticorpilor necesari pentru a lupta împotriva infecțiilor.”

„Așteptăm cu nerăbdare să descoperim un vaccin pentru COVID-19, dar trebuie să ne asigurăm, de asemenea, că avem un somn bun pentru ca acesta să funcționeze bine”, a spus doctorul din Australia.

Citește și: În Brazilia, traficanții de droguri sunt cei care iau măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus

loading...

Comments are closed.