Politică

Sondaj: Aproximativ 70% din moldoveni NU doresc alegeri anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproximativ 70% din cetățenii Republicii Moldova sunt împotriva organizării alegerilor anticipate. Mai exact, 68 la sută dintre alegători sunt împotriva unui nou scrutin, în timp ce 30 la sută optează pentru anticipate, iar 2% nu au avut un răspuns.

Iar dacă alegerile anticipate totuși s-ar organiza, atunci acesta ar fi un lucru rău pentru Republica Moldova. De această părere sunt 66% dintre persoanele care au participat la sondajul realizat de compania IMAS.

În caz de anticipate, puțin peste jumătate din moldoveni consideră că se va schimba configurația Parlamentului, în timp ce 39% sunt de părerea că rezultatele vor fi aceleași, iar 9% sunt încă indeciși.

Potrivit sondajului, moldovenii așteaptă de la noii deputați să se concentreze pe agenda socială – majorarea pensiilor și salariilor, creșterea, în general, a bunăstării sociale, crearea locurilor de muncă, reparația drumurilor, crearea de noi oportunități pentru tineri, atragerea investițiilor străine etc.

Studiul a fost realizat de IMAS la comanda PDM în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eșantion de 1110 de respondenţi. Marja de eroare este de +/- 3%.

imas, casă de sondaje, alegeri anticipate, ce cred moldovenii despre anticipate

compania sociologica IMAS, IMAS, sondaj, anticipatele lucru rau pentru tara, ce cred moldovenii despre alegerile anticipate, alegeri anticipate in Moldova

 

 

loading...

Comments are closed.