Sondaj: Binomul PAS cu DA scade dramatic în intențiile de vot ale moldovenilor, iar PDM se apropie de 20%

sondaj, PSRM, PPDA, PDM și PAS sunt partidele care vor accede în viitorul Parlament, maia sandu, nastase, plahotniuc, dodon, ce partide vor intra in parlament, alegeri 2019, 24 februarie 2019, pentru Moldova, Plahotniuc, PDM, Partidul Democrat, Dodon, sondaj, sondaj BOP, arcadie barbarosie, sondaj sociologic
 

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare în baza votului pe liste de partid, PSRM, PDM, PPDA și PAS sunt partidele politice care ar forma viitorul Parlament. Acest lucru rezultă din sondajul realizat de Imas la comanda Fundației pentru Democrație Modernă. Conform sondajului, Platforma DA și PAS au scăzut considerabil în intențiile de vot ale cetățenilor, ajungând practic la limita pragului electoral, iar PDM este singurul partid care se află în trend ascendent.

Pentru socialiști ar vota 27,1% din totalul celor intervievați. Partidul Democrat din Moldova ar acumula 15,7% din sufragii sau de două ori mai mult decât PPDA și PAS împreună. Pentru formațiunea condusă de Andrei Năstase ar vota doar 7,1%, iar pentru partidul Maiei Sandu doar 6,4%.

Sub pragul de 6 la sută, de accedere în Parlament, rămân PCRM (5,8%) și Partidul Șor (5%). PL ar obține 1,5% din voturi, iar PLDM nu este menționat de către alegători.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 octombrie – 9 noiembrie pe un eșantion de 1475 de persoane din 114 localități. Marja de eroare este de +/- 2,5%.

Total
0
Shares
Total
0
Share