Alte știri

SONDAJ // Ce partide vor accede în Parlament, după alegerile anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate pentru PAS ar vota 27,8%, pentru Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 26,9%, iar pentru Partidul Șor – 5,7%, transmite Telegraph.md

Conform rezultatelor sondajului de opinie publică, prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor, doar acești trei concurenți electorali ar intra în parlament, trecând pragul de 5 la sută pentru partide și 7% pentru blocurile electorale.

Intenția de vot față de alți concurenți, potrivit sondajului, este următoarea: B. E. „Renato Usatîi” – 3,3%; PPDA – 2,5%; PDM – 1,9%; PUN – 0,9%; Partidul Schimbării – 0,8%; Partidul Congresul Civic – 0,7%; PDCM – 0,7%; AUR – 0,6%; Pro-Moldova – 0,5%; Alt partid/candidat independent – 2,8%; Nu știu, nu răspund – 15,7%; Nu ar vota – 9,2%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 8-20 mai 2021, pe un eșantion de 1 187 de persoane din 85 de localități, cu o marjă de eroare de 3 la sută.

sursa: INDEX

Citește și: DOC EXCLUSIV // Președinția a deschis accesul pentru KAS la ”Secretul de stat” și continuă să ascundă unele informații importante

loading...

Comments are closed.