Politic

SONDAJ // Cei mai mulți moldoveni vor ca Maia Sandu să renunțe la anticipate și să se concentreze pe probleme mult mai serioase

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii Republicii Moldova așteaptă ca președintele țării, Maia Sandu, să se concentreze pe probleme mult mai serioase, decât alegerile parlamentare anticipate. O arată datele Barometrului socio-politic, realizat de IMAS, transmite Telegraph.md

Respondenții au fost întrebați “Ce ar trebui să facă Președintele Maia Sandu pentru ca cetățenii să nu fie afectați de efectele pandemiei și de instabilitatea politică din țară?”.

Cei mai mulți cetățeni, 42 la sută, au spus că șeful statului trebuie să renunțe la alegerile anticipate și să se concentreze pe rezolvarea problemelor sanitare, sociale, economice. 27 % vor ca Maia Sandu să insiste pentru a fi votat un Guvern care să administreze criza sanitară și doar 23 la sută au spus că ar trebui să insiste pe declanșarea anticipatelor.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-23 martie, la comanda Public Media. La sondaj au participat 1115 de respondenți, marja de eroare fiind de 3%.

Citește și: SONDAJ // Doar 29% din cetățeni vor anticipate, iar 66% spun că trebuie rezolvată criza pandemică

loading...

Comments are closed.