Politic

Sondaj: Chiar dacă majoritatea moldovenilor sunt pentru integrarea în UE, nu ar vota pentru suspendarea Președintelui Dodon!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă duminica viitoare s-ar organiza un referendum pentru suspendarea definitivă a Președintelui Dodon, atunci 38% din moldoveni ar vota pentru. Doar 8% nu ar ști cum să voteze, în timp ce 54% din cetățeni ar vota contra suspendării Președintelui. Cel puțin astea sunt rezultatele unui sondaj realizat de IMAS.

Dodon a fost suspendat, Dodon suspendat, referendum pentru demiterea lui Dodon, presedintele Republicii MoldovaTotodată, 48% din respondenți și-ar dori ca viitoarea guvernare a Republicii Moldova să fie pro-europeană și doar 31% optează pentru o guvernare pro-rusă.

Iar dacă moldovenii ar fi puși în situația să aleagă între Uniunea Europeană și Uniunea Economică Euroasiaticăm atunci 51% din populație ar vota pentru UE.

Uniunea Europeana, Uniunea Euroasiatica, Uniunea Vamala, vectorul extern, integrarea europeanaAmintim că Președintele Igor Dodon a fost suspendat temporar din funcție de către Curtea Constituțională de mai multe ori și asta deoarece a refuzat să semneze mai multe decrete, printre care decretele de confirmare în funcții a 7 noi membri ai Guvernului. Cu toate că prevederile Constituției prevăd că a doua oară Președintele țării este obligat să semneze.

Sondajul a fost realizat de către IMAS pe un eșantion de 1099 respondenţi, în perioada 16 februarie – 06 martie 2018.

loading...

Comments are closed.