SONDAJ // Doar 10% dintre europeni cred în victoria Ucrainei în războiul cu Rusia

Doar 10% dintre europeni cred că Ucraina poate învinge Rusia în război, potrivit unui sondaj realizat în 12 țări europene, între care Franța, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, Țările de Jos, Spania și Suedia, scrie Radiomoldova.md

Potrivit raportului, 20 la sută dintre cei chestionați au prezis o victorie a Rusiei. Acest sondaj a fost realizat înaintea împlinirii a doi ani de război în Ucraina. Deși sprijinul pentru Kiev din partea europenilor rămâne ridicat, respondenții văd o anumită formă de „rezolvare prin compromis”, ca fiind cea mai probabilă soluție la război.

Autorii raportului susțin că, pe baza acestor constatări, factorii de decizie din Uniunea Europeană ar trebui să adopte o abordare mai „realistă”, bazată pe identificarea modalităților de a ajunge la un acord de pace. Coautorul studiului, Mark Leonard, a declarat că, pentru a argumenta sprijinul european continuu pentru Ucraina, liderii din blocul comunitar vor trebui să schimbe modul în care vorbesc despre război.

Unii experți susțin că un acord de pace care implică cedarea de pământ ucrainean ar putea întări credința Kremlinului că problemele pot fi rezolvate prin forță și ar duce la noi conflicte în viitor. Alții cred că oprirea vărsării de sânge ar trebui să fie prioritatea principală. Sondajul a fost realizat în luna ianuarie. De atunci, Moscova a obținut o victorie strategică și simbolică în regiunea de est Donețk, după ce trupele ucrainene au fost forțate să se retragă de la Avdiivka în acest weekend.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share