Sondaj finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională: Vlad Plahotniuc PESTE Maia Sandu și Andrei Năstase la capitolul încredere din partea moldovenilor

Plahotniuc, Maia Sandu, Andrei Nastase, Igor Dodon, PAS, Platforma DA, ppda, PSRM, sondaj, sondaj finantat de americani, IRI, sondaj de opinie, in cine au incredere moldovenii, moldovenii n-au incredere in politicieni

Moldovenii au în continuare mai multă încredere în fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, decât în Prim-ministrul Maia Sandu și Andrei Năstase.

Potrivit unui sondaj IRI, circa 26% dintre moldovenii din țară au încredere în Igor Dodon, urmat de Vladimir Plahotniuc cu 11%, Maia Sandu – 9% și Andrei Năstase cu 8% dintre respondenți.

În topul încrederii se află și fostul Prim-ministru Pavel Filip. De asemenea, cel mai urmărit politician din Moldova este Igor Dodon, urmat de Ilan Șor, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin și Pavel Filip.

Sondajul a fost realizat în perioada 8 mai și 10 iunie 2019, pe un eșantionul format din 1.243 de rezidenți permanenți ai Moldovei cu vârsta de 18 ani și peste. Marja de eroare a sondajului este de  plus sau minus 2,5% pentru eșantionul complet, iar rata de răspuns a fost de 59%. Studiul a fost finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share