Alte știri

Sondaj iData: Igor Dodon și Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea populației

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Date Inteligente SRL, iData, a prezentat astăzi, 6 februarie, un sondaj socio-politic, efectuat la nivel național. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Participanții la sondaj și-au exprimat opțiunea la capitolul încredere plasându-i pe Maia Sandu și Igor Dodon în capul listei.

Astfel la întrebarea „în care politician din Republica Moldova aveți cea mai mare încredere?” 25,2 % dintre respondenți au optat pentru Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, iar pentru fostul Prim-ministru, Maia Sandu, au optat 19,3%.

În aceiași listă îl regăsim pe Pavel Filip, care vine pe locul trei cu 6,3 la sută, urmat de Ilan Șor pentru care au optat 5,4 % din cei chestionați.

Fostul ministru de interne, Andrei Năstase, s-a clasat abia pe locul 8, acumulând 2,4 % fiind devansat până și de Bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah (2,8%), Primarul Municipiului Bălți – Renato Usatîi(3,3%) și chiar și Președintele PCRM – Vladimir Voronin care a acumulat 4,1%.

Compania iData, au efectuat și un studiu descifrat asupra favoriților din topul încrederii. Astfel liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, a acumulat totuși mai multe recenzii negative decât Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În personalitatea politică Maia Sandu, nu au încredere „deloc” 41,1% și 14,1% au foarte puțină încredere, iar Igor Dodon a acumulat 36,6 % din cei care nu au „deloc” încredere și 8,3% din acei care au „foarte puțină ” încredere.

loading...

Comments are closed.