Alte știri

SONDAJ // Igor Dodon și Maia Sandu sunt aproape pe poziții egale: 32,9% au cea mai mare întrecere în președinte, iar 32,2% – în liderul PSRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele țării, Maia Sandu, și liderul PSRM, Igor Dodon, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, ratingul lor fiind aproape la egal. Sunt datele Vox Populi – iunie 2021, realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, informează NTV

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, 32,9% dintre cetățenii deciși au spus că au cea mai mare încredere în Maia Sandu, iar 32,2% – în liderul socialiștilor, Igor Dodon. Președintele PCRM, Vladimir Voronin, se bucură de încrederea a 8,3 la sută dintre cetățeni, iar primarul de Bălți Renato Usatăi – de 4,8%.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi este apreciată de către 4,6 la sută dintre cetățeni, iar Ilan Șor – de 4,1%. Edilul Capitalei Ion Ceban a acumulat 4% la capitolul încrederea cetățenilor, Andrei Năstase – 2,6%, președintele PAS, Igor Grosu și Ștefan Gligor sunt aproape la egal, acumulând puțin peste 1%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10–20 iunie 2021 pe un eșantion de 1167 de respondenți din 81 de localități. Marja de eroare este de 3%.

Citește și: SONDAJ // Câte partide ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

loading...

Comments are closed.