Alte știri

SONDAJ // Igor Dodon și Maia Sandu sunt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cei mai mulți moldoveni au încredere în Maia Sandu și Igor Dodon. Datele sunt prezentate în sondajul Vox Populi – ianuarie 2021 ”Anul 2020 în opinia populației din Republica Moldova”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, transmite Telegraph.md

Potrivit cercetării, la capitolul încredere, Sandu și Dodon depășesc cu mult celelalte personalități politice din țară. Fiind întrebați care este personalitatea politică în care aveți încredere mai mare decât în celelalte, 35,2% din respondenții deciși au declarat că au încredere în Maia Sandu, alte 30,7% susțin că au încredere în fostul președinte Igor Dodon, liderul PSRM.

În topul încrederii urmează Ilan Șor – cu 8%, primarul Chișinăului, Ion Ceban – cu 7,6%, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi – cu 5,5%, liderul PPDA Andrei Năstase – cu 2,6%, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi – cu 2,6% și liderul democraților Pavel Filip – cu 2,2%.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 08-23 ianuarie 2021, pe un eşantion de 1153 respondenţi, din 87 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de +3,0%.

Citește și: Președintele Maia Sandu care a anunțat drept prioritate lupta cu corupția l-a exclus pe șeful CNA din CSS

loading...

Comments are closed.