Politic

Sondaj IMAS: Moldovenii văd PDM cel mai activ partid politic din această campanie electorală!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ultimul sondaj de opinie realizat de IMAS, în luna ianuarie 2019, arată că majoritatea moldovenilor văd Partidul Democrat cea mai activă și atractivă forță politică din această campanie electorală, pentru alegerile din 24 februarie. Astfel PDM se situează pe prima poziție în clasament cu peste 34%, ca vizibilitate și actiivtatea socialiștii sunt pe locul doi cu 20%, iar pe locul trei se regăsește Partidul ȘOR.

La întrebarea – care este cea mai atractivă ofertă electorală propusă de partide alegătorilor, peste 24% au răspuns PDM, 21 la sută cred că PSRM, iar aproximativ 12% consideră atractiv Blocul ACUM.

Totodată, în jur de 25 la sută consideră că PDM va reuși cel mai bine să creeze noi locuri de muncă, 23% sunt de părere că PSRM pot face asta mai bine, iar mai puțin de 14 la sută au încredere în partidele din blocul electoral PAS-DA.

Referitor la construcția și reparația drumurilor, ciferele sondajului arată că 32% din moldoveni sunt de părerea că doar PDM vor reuși să îmbunătățească infrastructura rutieră în țara noastră, 17% se bazează pe PSRM, iar 12% mizează pe Blocul ACUM. (DATELE SONDAJULUI LE PUTEȚI VEDEA MAI JOS)

Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 19-31 ianuarie, pe un eșantion de 1507 de respondenți din toate raioanele Moldovei, marja de eroare este de +-2,5%.

andrian candu caravana pdm, partidul democrat din moldova

loading...

Comments are closed.