(Sondaj IMAS) Topul politicienilor cu cel mai mare rating: Dodon, Filip și Plahotniuc – în fruntea clasamentului

doru petruti Sondaj IMAS, Topul politicienilor cu cel mai mare rating, Dodon Filip și Plahotniuc în fruntea clasamentului, increderea in partide februarie 2019 moldova

Președintele Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip și liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, sunt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj realizat de IMAS.

Astfel, 47,9 la sută dintre participanții la studiu au apreciat cu note de 7-10 activitatea lui Igor Dodon, comparativ cu 42,7% la mijlocul lunii februarie. Pavel Filip se bucură de aprecierea a 41% dintre cetățeni, în creștere cu aproape 6 puncte procentuale (35,2%), iar topul celor mai de încredere politicieni este încheiat de către Vlad Plahotniuc, apreciat de 37,2% dintre participanții la sondaj. În studiul precedent, făcut public pe 16 februarie, liderul PDM a primit note maxime din partea a 35,8% dintre moldoveni.
 
După ei, urmează președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, în care au încredere 31,6% (23,2%) și liderii PAS-PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, nominalizați de 31,4% (22,6%) și, respectiv, 30,7% (20,8%).
 Topul politicienilor cu cel mai mare rating, Dodon Filip și Plahotniuc în fruntea clasamentului, increderea in partide februarie 2019 moldova
Totodată, sondajul mai arată că PSRM în continuare se bucură de încrederea celor mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova (peste 48%), pe locul doi se regăsește PDM cu 43 la sută, iar locul trei este împărțit de Partidul ȘOR și blocul ACUM (PAS+DA) cu câte 31%. Pe următoarele poziții, după cum se vede în graficul de mai jos, s-au clasat PCRM, PN și PL.
Sondaj IMAS Topul politicienilor cu cel mai mare rating, Dodon Filip și Plahotniuc în fruntea clasamentului, increderea in partide februarie 2019 moldova
Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda PDM în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eșantion de 1110 de respondenţi. Marja de eroare este de +/- 3%.
Total
0
Shares
Total
0
Share