Politic

(sondaj) Majoritatea moldovenilor optează pentru Uniunea EuroAsiatică și sunt contra aderării la NATO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un sondaj elaborat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, unele din problemele abordate au fost legate de vectorul extern și apartenența la un bloc militar a țării noastre.

Astfel, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum și ar trebui de ales între aderarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană sau Uniunea economică EuroAsiatică, dvs. pentru ce opțiune ați vota” 38.7% din intervievați au răspuns că și-ar dori un viitor în Uniunea Europeană, iar 40.3% din respondenți au răspuns că și-ar dori un viitor în Uniunea Economică EuroAsiatică. 5.6% nu ar alege nici una din variante, considerând că ne putem descurca de sinestătător.

O altă chestiune abordată a fost legată de aderarea țării noastre la blocul militar nord-atlantic. Astfel, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la NATO, dvs. ați vota pro sau contra”, Pro ar vota 21.9%, iar contra ar vota 61.2%. La vot nu ar ieși 6.7%.

loading...

Comments are closed.