Social

Sondaj: Moldovenii au încredere cel mai mult în Biserică! Care instituții se află pe locul doi și trei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova au prezentat azi datele unui nou sondaj de opinie cu tema: Influența schimbărilor instituționale asupra comportamentului electoral al cetățenilor. Sociologii au întrebat respondenții în care instituții au cea mai multă încredere?

Tradițional, biserica rămâne a fi instituţia în care moldovenii au cea mai mare încredere cu 23,2%. Surprinzător este faptul că pe locul doi s-a situat președintele țării, care se bucură de încrederea a 13,1%, iar pe locul trei cu 7,2 la sută s-au situat primăriile.

Totodată sondajul mai arată că a scăzut încrederea moldovenilor în mass-media, instituție situată pe locul patru în top. Presa fiind urmată de armată, poliție și guvern.

La mijlocul clasamentului s-au situat sindicatele, organizațiile internaționale, ONG-urile și justiția. Iar cea mai mică încredere oamenii o au în sistemul bancar, CEC, Parlament și partide politice.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-18 ianuarie curent, pe un eșantion de 1783 de persoane, cu o marjă de eroare de +/-2,4%.

sondaj de opinie, moldovenii cred in biserica

loading...

Comments are closed.