Sondaj: Moldovenii au mai mare încredere în Pavel Filip decât în Andrei Năstase sau Maia Sandu

Premierul Filip explică căror moldoveni li se vor majora salariile și cu câte procente, pdm, partidul democrat, pentru moldova, vlad plahotniuc, octavian armasu

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a prezentat un sondaj de opinie. În cadrul acestuia, s-a confirmat statutul lui Igor Dodon ce personalitate politică cu cea mai mare încredere. Poziția a doua a fost confirmată de către prim-ministrul țării, Pavel Filip.

Persoanele intervievate au primit întrebarea “Care este personalitatea politică din Republica Moldova în care dumneavoastră aveți încredere mai mare decât în celelalte.” Din cei deciși, 26.1% au spus că au cea mai mare încredere în Igor Dodon, pe poziția a doua se află Pavel Filip cu 8.2%, urmat de către Maia Sandu cu 6.5% și Andrei Năstase cu 5.3%.

Din persoanele decise, care reprezintă 59.1% dintre cei intervievați, pe personalitatea politică din Republica Moldova care se bucură de cea mai mare încredere este Igor Dodon, în care 44.2% au cea mai mare încredere. Pe poziția a doua la fel se află Pavel Filip care se bucură de încrederea a 13.9% din persoanele decise, urmat de către lidera PAS, Maia Sandu cu 11.0% și Andrei Năstase, în care are încredere 9.0% din persoanele decise în momentul realizării sondajului.

O altă întrebare adresată persoanelor intervievate a fost “Câtă încredere aveți în personalitățile politice?”. Astfel, 19.8% au foarte multă încredere în Igor Dodon, iar 32.3% au o oarecare încredere în șeful statului, nu prea au încredere 28.4%, iar 12.4% spun că nu au deloc încredere în el. Pe poziția a doua se află Pavel Filip care se bucură de încrederea totală a 8.8% și de una parțială din partea a 19.2%. Pe locul trei se află Maia Sandu, în care încredere foarte mare au 6.7% din oamenii intervievați, iar 17.2% au o oarecare încredere, totodată, 38.% spun că nu prea au încredere în Maia Sandu. 37% din persoanele intervievate nu prea au încredere în Andrei Năstase în același timp doar 5.6% au o mare încredere în liderul Platformei DA.

Total
0
Shares
Total
0
Share