Sondaj: Moldovenii au mai multă încredere în Plahotniuc decât Năstase. Iată primele poziții

Vlad Plahotniuc, Andrei Nastase, PDM, PPDA, Platforma DA, Partidul Democrat din Moldova, Victor Topa, Maia Sandu, sondaj de opinie, in cine au incredere moldovenii, proteste chisinau, politica

În cadrul sondajului prezentat de compania sociologică iData – Date Inteligente, persoanele intervievate și-au mărturisti simpatiile în raport cu politicienii din țară. Astfel, s-a confirmat că de cea mai mare încredere se bucură președintele Igor Dodon. Pozițiile imediat următoare le ocupă la diferență foarte mică 4 politicieni importanți din țară.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a fost desemnat de către 23.6% din oameni ca fiind cel mai de încredere politician. Pe poziția a doua, cu 10.4% se situiază Maia Sandu, lidera PAS este urmată de președintele PDM, Vlad Plahotniuc care la mai puțin de 1% se situiază pe poziția a doua. Liderul democraților a fost desemnat de 9.5% din moldoveni ca fiind politicianul care inspiră cea mai mare încredere.

Pe poziția a treia, cu 8.9% se găsește prim-ministrul Pavel Filip, care este urmat cu 8.4% de către președintele Platformei DA, Andrei Năstase. Pe pozițiile următoare îl avem pe Ilan Șor cu 3.7%, Vladimir Voronin cu 2.3%, Zinaida Greceanîi cu 2.2%, Irina Vlah și Renato Usatîi cu câte 1.8% și Mihai Ghimpu cu 1.1%. Celelalte personalități politice din țară au fost desemnate de mai puțin de 1% din oamenii intervievați.

sondaje politice, sondaje sociologice, sondaj moldova, plahotniuc sondaje, maia sandu sondaje, dodon sondajeDacă la prima întrebare oamenii au trebuit să numească singuri personalitatea politică în care au cea mai mare încredere, la aceasta oamenilor le-au fost arătate 10 fotografii cu cei mai vizibili politicieni și aceștia trebuiau să aleagă unul din ei în care au cea mai mare încredere.

Din 930 de persoane care au acceptat provocarea, 30.8% au ales pe Igor Dodon, pe poziția a doua se află Maia Sandu. Fotografia ei a fost aleasă de către 17.9%. Pe piziția a treia se află liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Fotografia sa a fost aleasă de 14.9% dintre persoanele intervievate. Pe pozițiile următoare îi avem pe Andrei Năstase și Pavel Filip cu 13.3% și respectiv 9.4%.

Vladimir Voronin, Ilan Șor, Zinaida Greaceanîi, Renato Usatîi și Sergiu Mocanu au fost desemnați de mai puțin de 5% fiecare.

sondaje politice, sondaje sociologice, sondaj moldova, plahotniuc sondaje, maia sandu sondaje, dodon sondaje

Total
0
Shares
Total
0
Share