Social

SONDAJ: Moldovenii au mai multă încredere în știrile din România și Rusia decât cele din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii nu au încredere în știrile difuzate de mass media din Republica Moldova. Cel puțin așa arată datele din sondajul „Evoluțiile și Preferințele privind Mass Media din Republica Moldova” realizat de IMAS. Conform sondajului, doar 2% din moldoveni au foarte multă încredere în știrile din mass media autohtonă, 24% au multă încredere, iar 62 și respectiv 11 % au puțină sau nu au deloc încredere în știrile din media de la Chișinău.

În același timp, 39% din moldoveni au multă încredere în știrile difuzate de mass media din Federația Rusă. Și mai de încredere sunt știrile de peste Prut, circa 44% din moldoveni având foarte multă încredere în ceea ce difuzează presa de la București.

Cele mai de încredere știri pentru moldoveni sunt cele difuzate de țările din UE.

stiri din Rusia, propaganda rusa interzisa in moldova, buletine de stiri, presa din Republica Modova, manipulare, presa independenta

La capitolul manipulare, mass media autohtonă este la fel pe primul loc, 38% din moldoveni fiind de părerea că sunt manipulați de știrile provenite din Moldova. În același timp, 62% din moldoveni consideră că știrile ce provin din Federația Rusă nu sunt manipulatorii.

sondaj IMAS, sondaj despre presa, stiri manipulatorii, presa din moldova, manipulare mass media, propaganda, propaganda media, propaganda straina, molodvenii nu au incredere in presa

Studiul sociologic a fost efectuat pe un eșantion național de 1513 respondenţi, în perioada 09 februarie – 04 martie 2018. Marja de eroare este ±2.5%. Sondajul a fost realizat la comanda Asociaţiei pentru Dezvoltare și Cooperare Moldova, cu suportul Suediei și Statelor Unite ale Americii.

loading...

Comments are closed.