Politic

SONDAJ // Moldovenii nu văd cu ochi buni majorarea salariilor judecătorilor CC și cred că e o răsplată din partea Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu susțin majorarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale și cred că aceasta a fost o răsplată din partea Maiei Sandu și PAS. Sunt datele barometrului socio-politic februarie 2022, realizat de IMAS la comanda Public Media.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit studiului, 85% dintre respondenți nu susțin majorarea salariilor judecătorilor CC, iar alte 8 la sută au spus că nu susțin inițiativa, dar o consideră necesară și doar 7% au susținut proiectul PAS. Totodată, participanții la sondaj au fost întrebați, care este motivul principal pentru care salariile magistraților au fost majorate. Cei mai mulți, 58% dintre cetățeni au spus că este o modalitate prin care au fost răsplătiți pentru decizii favorabile PAS și Maiei Sandu, iar 22 la sută consideră că funcția lor este foarte importantă, 20% au refuzat să răspundă la întrebare.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 ianuarie – 14 februarie 2022 și au fost intervievate 1123 de persoane. Marja de eroare este de 3 la sută.

loading...

Comments are closed.