Politic

Sondaj online: PDM ar lua mai multe voturi la alegeri decât PSRM! Care partid este pe locul 3

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rezultatele unui sondaj realizat la începtul lunii curente, pe platforma online ALEGEM.MD, arată că la scrutinul din 24 februarie, Partidul Democrat din Moldova ar acumula mai multe voturi decât Partidul Socialiștilor. Pe locul trei s-ar situa Blocul ACUM, iar pe locul patru – Partidul ȘOR. Restul formațiunilor politice ar aduna un procent nesemnificativ de voturi.

La acest sondaj, pentru PDM au votat 7 873 de persoane, pentru PSRM – 6 802 cetățeni, pentru PAS și DA împreună – 4 365 susținători, iar PS a acumulat 3 488 voturi. Restul partidelor au adunat mai puțin de o mie de voturi.

Totodată, s-a făcut și un top a încrederii moldovenilor în liderii politici de la Chișinău. Astfel, pe locul întâi s-a situat șeful statului, Igor Dodon cu 7 448 de voturi; locul doi – liderul PDM, Vlad Plahotniuc cu 5 288 voturi; pe locul trei se regăsește primarul de Orhei, Ilan Șor cu 3 202 voturi; locul 4 – Maia Sandu cu 3110 și pe locul 5 – Andrei Năstase cu 1753 voturi. În graficul de mai jos vedeți care sunt următorii politicieni în clasamentul electoral 2019.

La acest sondaj se poate vota în continuare. Accesați site-ul ALEGEM.md. 

loading...

Comments are closed.