Politic

SONDAJ // PAS a fraudat alegerile din Bălți, este părerea moldovenilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Decizia controversată de a o elimina pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți a provocat ecouri puternice în societate. 57 la sută dintre cetățenii moldoveni consideră că scrutinul local, care s-a desfășurat în toamna anului trecut, nu a fost unul liber și corect. Cel puțin asta arată sondajul IMAS, care a fost făcut public astăzi.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit cercetării sociologice, doar 21 dintre respondenți consideră că ceea ce s-a întâmplat la Bălți a fost corect, iar 22% au menționat că nu au o opinie clară referitor la acest subiect.

Solicitat să comenteze aceste date, directorului IMAS, Doru Petruți, a precizat că felul în care a acționat guvernarea PAS, în raport cu Partidul „ȘOR” și candidatul său la alegerile din Bălți, a provocat „emoții puternice” în societate, ceea ce a determinat o creștere record a acestei formațiuni în preferințele electorale, în special în nordul țării.

„Șirul de evenimente, modalitatea în care s-au desfășurat cele două tururi de alegeri, deciziile luate de către Comisia Electorală Centrală, considerate corecte de unii, incorecte de alții, tardive, au lăsat o amprentă foarte clară nu doar la Bălți. Scorul Partidului „ȘOR” în zona de nord este absolut record”, a menționat Doru Petruți.

Sondajul IMAS a fost realizat la sfârșitul lunii ianuarie începutul lunii februarie 2022, pe un eșantion 1123 de respondenți și are o marjă de eroare de 3%.

loading...

Comments are closed.