Politic

SONDAJ // PAS, în continuare, pierde încrederea cetățenilor, iar PSRM este în creștere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul de la guvernare, PAS, continuă să scadă în sondaje, în timp ce opoziția parlamentară este în creștere. Sunt datele studiului sociologic „Situația socio-politică, studiul de audiență și analiza notorietății brandurilor de produse lactate”, realizat în ianuarie 2022, de către compania iData.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate, doar trei formațiuni politice ar accede în Parlament: PAS, PSRM și ȘOR. Pentru PAS și-a dar votul 25,5% dintre respondenți, sau cu 3 puncte procentuale (p.p.) mai puțin, decât în decembrie 2021. Pentru PSRM ar vota 16,8%, socialiștii find în creștere față de acum o lună cu 2 p.p. Pe locul trei s-a clasat partidul ȘOR, cu 10,9%.

De menționat că în prezent PSRM se află într-un bloc, alături de PCRM, care, potrivit sondajului, la alegeri ar obține 2,9%, ceea ce înseamnă că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar acumula aproape 20 la sută din voturi.

Sondajul, la care au participat 999 de respondenți, a fost realizat în perioada 11-23 ianuarie. Marja de eroare este de 3%.

loading...

Comments are closed.