SONDAJ // PAS pierde dramatic din încrederea cetățenilor

 

Partidul de guvernare suferă un eșec dureros la capitolul încrederii din partea cetățenilor. De la preluarea totală a puterii în țară, iunie 2021 și până în prezent, PAS a pierdut 16 p.p în clasamentul aprecierii dată de populație, potrivit Barometrului socio-politic, realizat de IMAS.

Potrivit clasamentului, cel mai mult cetățenii apreciază activitatea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. 38,1% din respondenți au apreciat cu nota maximă acțiunile Blocului. Pe locul doi urmează Partidul Politic Șor – cu 37%, iar locul trei este ocupat de PAS – cu 32,7%.

Comparativ cu iunie 2021, PAS înregistrează o pierdere esențială la acest capitol. Dacă în vara anului trecut 49% din cetățeni au dat note mari activității formațiunii, în februarie acest procentaj scade la mai puțin de 33%.

În același timp, BCS se ridică în clasament de pe locul doi în iunie, când a înregistrat 36%, pe primul loc în februarie – cu peste 38%.

Partidul Politic Șor, de asemenea, urcă cu o treaptă mai sus, de la 28% în iunie anul trecut la 37% în februarie.
Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1123 de respondenți, în perioada 24 ianuarie-14 februarie, cu o marjă de eroare de 3 procente.

Total
0
Shares
Total
0
Share