Politic

(sondaj) Pavel Filip favoritul moldovenilor pentru funcția de prim-ministru după alegerile din 2018!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un sondaj realizat de către IMAS, moldovenii au fost chestionați despre situația social politică din Republica Moldova. Cei 1099 de oameni chestionați s-au expus referitor la activitatea politicienilor în ultima vreme, pe cine ar prefera la funcția de prim-ministru după alegerile din 2018 sau cine din oamenii politici din țară în ultimii doi ani au făcut cele mai multe lucruri concrete pentru îmbunătățirea nivelului de viață a cetățenilor.

La întrebarea „În ultimii doi ani, care considerați că a fost politicianul din Republica Moldova care a făcut cele mai multe acțiuni concrete în favoarea cetățenilor?” 16.6% din oamenii chestionați au răspuns că Igor Dodon ar fi acesta. Pe locul doi, cu 8% se situiază prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip. Pe locul al treilea este președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, acesta a fost desemnat de către 6.5% dintre intervievați.

În ciuda faptului că sunt mereu în vizorul presei, fiind invitați deseori la emisiuni TV și foarte activi pe rețelele de socializare,moldovenii nu văd acțiuni concrete din partea Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase care au câte 2.5 și respectiv 2% fiind devansați chiar și de liderul comuniștilor Vladimir Voronin.

sondaj IMAS, sondaje republica moldova, alegeri parlamentare 2018, andrei nastase popularitate, popularitatea politicienilor, actiuni concrete politicieni

Un alt subiect asupra căruia au fost intervievați oamenii a fost: „Pe cine ați dori să vedeți în funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare din 2018”. În acest top detașat pe prima poziție se situiază actualul șef al Executivului, Pavel Filip. 19.8% din persoanele chestionate l-au nominalizat pe Filip, pe locul doi, la o diferență de peste 8% se situiază Maia Sandu.

Pozițiile 3 și 4 sunt împărțite la o diferență foarte mică de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și președintele PSRM, Zinaida Greceanîi. În acest top urmează Iurie Leancă, Andrian Candu, Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, restul candidaturilor având în jur de 1%.

sondaje moldova, sondaj imas, popularitate politicieni, pavel filip sondaj, maia sandu sondaje, pdm sondaje, prim-ministru republicii moldova, alegeri palramentare 2018

Rugați să aprecieze activitatea politicienilor din ultima perioadă, cetățenii chestionați au acordat cele mai multe note pozitive lui Igor Dodon, 43.8% din cei chestionați apreciază pozitiv acțiunile președintelui din ultima vreme. Pe poziția a doua se află actualul prim-ministru Pavel Filip, 36.3% din cei intervievați au apreciat pozitiv acțiunile șefului Executivului.

Top 3 este închis de către primarul interimar al capitalei. 34.8% din cetățeni au o opinie bună față de acțiunile Silviei Radu. În top se mai regăsesc aproape la egalitate Maia Sandu și Vladimir Voronin, iar la coada clasamentului îl avem pe liderul PLDM, Viorel Ciubotaru. Menționăm că cetățenii aveau dreptul să aleagă mai mulți politicieni spre apreciere.

alegeri p[arlamentare 2018, silvia radu sondaje, maia sandu sondaje, pavel filip sondaje, cei mai populari politicieni moldovaSondajul a fost făcut în perioada 16 februarie- 6 martie pe un eșantion de 1099 de persoane.

loading...

Comments are closed.