Sondaj: PDM se apropie de PSRM în topul încrederii din partea populației! PAS și Platforma DA sub 10%

adunarea nationala pdm, vlad plahotniuc, pentru moldova

Astăzi Institutul de Marketing și Sondaje a publicat Barometrul Socio-Politic pentru luna decembrie. În cadrul acestuia, pe lângă problemele sociale abordate de fiecare dată în sondaje, a fost adresată și întrebarea cu privire la preferințele politice ale populației.

Astfel, celor 1502 respondenți li s-a adresat întrenarea “În varianta în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, cu ce partid ați vota?“. Astfel, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-ar păstra întâietatea, 28.9% din respondenți ar vota această formațiune. Pe poziția a doua s-ar acomoda Partidul Democrat din Moldova. Circa 16.8% din respondenți au declarat că ar vota acest partid duminica viitoare dacă ar avea loc alegeri parlamentare.

Pe locul al treilea, la o distanță mare se află Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu cu 9.8 puncte procentuale, urmat de colegul de coaliție, Platforma DA care ar fi fost votat de 8.9% din alegători. PCRM și Partidul Șor se află la limita pragului electoral, aceștia ar cumula 5.3% și respectiv 5.1% din sufragii. Partidul Nostru, Partidul Liberal, PLDM și altele nu ar accede în Parlament.

De notat este faptul că doar 4.8% din intervievați nu ar participa la vot, iar 14.1% susțin că încă nu s-au decis ce formațiune ar alege.

Total
0
Shares
Total
0
Share