Sondaj: Peste 40% dintre moldoveni consideră că protestele antiguvernamentale, organizate de Partidul “ȘOR”, sunt justificate

Protestele masive față de guvernarea PAS și președintele Maia Sandu, organizate Partidul „ȘOR”, de mai bine de două luni, în fiecare duminică, la Chișinău, sunt justificate. Manifestațiile se vor încheia cu demisia Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Acestea sunt datele unui nou sondaj de opinie, realizat de compania iData, publicat astăzi.

Potrivit studiului, 43,2% dintre cei chestionați au spus că cetățenii au suficiente motive pentru a ieși în stradă, ca să-și apere dreptul la un trai decent. Din acest motiv, protestele organizate de Partidul „ȘOR”, sunt justificate. Doar aproximativ 24% dintre respondenți nu consideră manifestațiile drept o soluție.

Același sondaj arată că protestele antiguvernamentale sunt pe al doilea loc în topul celor mai importante evenimente din noiembrie. Aproape 21% dintre participanții la sondaj au menționat că subiectul legat de proteste este principalul care a fost în atenția publicului. Pe primul loc fiind creșterea fără precedent a prețurilor. În același timp, două cincimi dintre moldoveni consideră că guvernarea nu a întreprins suficiente măsuri pentru a preveni majorările de prețuri și a atenua criza din sectorul energetic.

Sondajul iData mai arată că protestele din centrul capitalei se vor încheia cu demisia Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. O treime dintre moldoveni împărtășesc această părere. Acestea fiind principalele revendicări ale protestatarilor, care participă de mai bine de două luni la manifestațiile antiguvernamentale, organizate de Partidul „ȘOR”.

Sondajul iData a fost realizat în perioada 5-15 noiembrie, pe un eșantion de 1060 de persoane și are o marjă de eroare de plus minus 2,9%.

Total
0
Shares
Total
0
Share