Sondaj! Scorul PDM ajunge la 20% și se află peste blocul electoral ACUM

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,sondaje moldova, partide politice, partidul democrat sondaje, partide politice moldova alegeri, sondaje sociologice, sondaje demografice, sondaj ianuarie

Astăzi, Asociația Demografilor și a Sociologilor din Republica Moldova au publicat un sondaj de opinie în care au prezentat situația social-politică din țară inclusiv preferințele politice în domeniul partidelor din Moldova. Astfel, întrebarea tradițională cu privire la votul oferit în ziua de duminică următoare în cazul în care ar avea lor alegeri parlamentare a dat rezultatele ce urmează.

Din totalul a 1179 persoane intervievate, 40.5% au răspuns că duminica viitoare ar merge la vot să pună ștampila în dreptul Partidului Socialiștilor din Repulica Moldova. Pe poziția a doua avem Partidul Democrat din Moldova cu 15.9% din potențiali alegători, urmat la mică distanță de blocul ACUM, compus din PAS și PPDA, care ar fi acumulat 15.7% din voturi. Sub pragul electoral s-ar situa Partidul Șor cu 3.6%, PCRM cu 2.9%, Partidul Nostru cu 2.3% și alte formațiuni cu mai puțin de 1%.

Ceea ce ține de alegătorii deciși, 971 la număr sau 82.4% din persoanele intervievate, PSRM ar acumula 49.2%, pe poziția a doua PDM cu 19.3%, Blocul ACUM compus din PAS și DA ar acumula 19.1%. Sub pragul electoral din nou vedem Partidul Șor cu 4.4%, PCRM 3.5%, Partidul Nostru 2.8%, celelalte formațiuni politice oricum rămân sub pragul electoral.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-19 ianuarie 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share