Externe

Sondaj: Top cei mai bine văzuți lideri mondiali în prezent – pe ce loc se regăsesc Merkel, Putin și Trump!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Politicile duse de Donald Trump, de cand a castigat alegerile in Statele Unite, au zdruncinat increderea globala in conducerea SUA, rezulta dintr-un sondaj international realizat de Centrul de Cercetare Pew, scrie Bloomberg. Lideri consideraţi autoritari precum Vladimir Putin şi Xi Jinping, au obţinut procente mai mari decât Donald Trump atunci când a fost vorba de încredere în rândul populaţiei a 25 de ţări din întreaga lume.

De la sfârşitul lunii mai până la începutul lunii august, Centrul de Cercetare Pew a contactat peste 26.000 de persoane, din 25 de ţări, şi le-a pus o serie de întrebări despre percepţiile lor asupra SUA şi a altor puteri globale.

‘Aveţi încredere că Donald Trump va face ceea ce trebuie?’, a fost una dintre întrebările puse. Doar 27% dintre respondenţi au declarat că au încredere în preşedintele american, în timp ce 70% au răspuns că nu.

Întrebări similare au fost puse în legătură cu alţi patru lideri mondiali, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Vladimir Putin şi Xi Jinping. Rezultatul l-a plasat pe liderul de la Casa Albă pe ultimul loc. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se bucură de încrederea a 30% din populaţia lumii şi 62% dintre respondenţi au declarat că nu au încredere în fostul spion KGB.

macron si xi jinping, franta china, europa asia, geopoliticaO clasare mai bună are preşedintele chinez, XI Jinping, cel care se bucură de încrederea a 34% dintre respondenţi şi 34 de procente au răspuns negativ. De menţionat că 15% dintre respondenţi au fost neutri în cazul preşedintelui Chinei, spunând că nu îl cunosc.

Poziţia a doua în clasamentul încrederii o ocupă Emmanuel Macron. 46% dintre respondenţi au declarat că au încredere în preşedintele Franţei şi 34% au spus că nu. 12 procente s-au abţinut spunând că nu au o părere.

Liderul mondial care a inspirat cea mai mare încredere a fost singura femeie inclusă în sondaj, cancelarul german Angela Merkel. 52% dintre respondenţi au spus că au încredere în ea, în timp ce numai 31% au răspuns negativ.

În ciuda acestei părere despre liderii mondiali, respondenţii din aproape toate ţările au declarat că ar fi mai bine ca SUA să rămână puterea mondială de top, mai degrabă decât China, care este văzută ca o putere în creştere.

loading...

Comments are closed.