Sondaj: Vlad Plahotniuc ar câștiga cu peste 50% de voturi în circumscripția din Nisporeni

vlad plahotniuc, plahotniuc st natal, plahotniuc grozesti, plahotniuc nisporeni, plahotniuc caritate, edelweis caritate, edelweis nisporeni, hramul orasului nisporeni, hramul satului grozesti, plahotniuc hram satului, plahotniuc ajutoare

Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, este în topul preferințelor locuitorilor raionului Nisporeni, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul de Marketing și Sondaje „IMAS” la solicitarea Ziarului Nisporeni. În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în baza sistemului mixt, atunci 50% din respondenții ar vota pentru Vlad Plahotniuc.

Potrivit Ziarului Nisporeni, cercetarea sociologică a fost efectuată în perioada 13-30 noiembrie pe un eșantion de 1 441 de respondenți, cu vârste de peste 18 ani, având o marjă de eroare de circa 3%.

În cazul în care duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare în circumscripția Nisporeni, atunci liderul PD, Vlad Plahotniuc, ar acumula 50% din voturi. Pe locul secund în topul liderilor politici pentru care nisporenenii și-a da votul este Maia Sandu – 10,1%, urmată de Vladimir Voronin – 7,7%, Andrei Năstase – 7%, Zinaida Grecianîi – 3,8%, Iurie Leancă – 1,3%. Alți lideri politici ar acumula mai puțin de un procent.

Respondenților le-a fost propusă și o listă cu potențiali candidați în circumscripția Nisporeni. Astfel, pentru Plahotniuc (PD) ar vota 53,6%, Maria Ciobanu (PLDM) – 7,8%, Ion Țugulea (PCRM) 4,7%, Victor Ulinici (PPDA) – 3,4%, Ion Munteanu (PAS) – 2,6%, Pavel Artamonov (PSRM) – 2% și Ion Sturza (PPEM) – 1,4%.

De asemenea, 68% din respondenți sunt convinși că Vlad Plahotniuc va câștiga mandatul de deputat în circumscripția Nisporeni/Strășeni, 11 la sută spun că va pierde, iar 21% nu au știut ce să răspundă.

PD ar acumula cele mai multe voturi în Nisporeni și pe listele de partid. Astfel, pentru democrați și-ar da votul 45% din cei intervievați, PSRM – 8%, PAS – 7%, PPDA – 7%, PCRM – 6%, PLDM – 2%, PPEM și PL – câte 1%.

De menționat că, deocamdată, PD nu a anunțat candidații pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Totuși, mai multe voci afirmă că Vlad Plahotniuc va candida în circumscripția Nisporeni/Strășeni.

Sursa: Ziarul Național.md

Total
0
Shares
Total
0
Share