ȘOR: Câteva zeci de provocatori nu vor împiedica sărbătoarea organizată pentru sute de moldoveni

Partidul ȘOR, Ilan Shor, Shor, Orhei, diaspora, diaspora moldoveneasca din italia, anastasia lazariuc, politica, alegeri parlamentare 2019, alegeri 24 februarie 2019, diaspora conteaza, moldoveni din italia, moldoveni din torino

Toți cei care încearcă să împiedice desfășurarea unor concerte cu artiști îndrăgiți pentru moldovenii din diaspora, precum și patronii lor politici, care stau în spatele acestor fărădelegi vor răspunde în corespundere cu acțiunile lor josnice, dă asigurări liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Acesta se referă într-un mesaj pe contul său de Facebook la provocările organizate de indivizi coordonați de lideri politici de la Chișinău, la un concert organizat de formațiunea sa la Veneția.

Mai grav, potrivit lui Ilan Șor, este faptul că acele persoane, dar și patronii lor politici nu s-au oprit și intenționează să organizeze acțiuni similare și la alte concerte pe care Partidul „ȘOR” le va organiza pentru moldovenii nevoiți să plece departe de casă pentru a putea câștiga o bucată de pâine. Acțiunile lor aduc deja a intimidare și hărțuire, accentuează primarul de Orhei.

„O duzină de provocatori fără valoare (judecând după situație, ei nu au cu ce se ocupa), încearcă în mod deschis să dea peste cap concertele așteptate cu atâta nerăbdare de diasporă. Dacă prima dată, la Veneția, acțiunea lor a arătat a prostie, atunci continuarea acestei istorii și planificarea cu atâta rea intenție a provocărilor, aduce deja a intimidare a concetățenilor noștri, a colaboratorilor Centrului de susținere a compatrioților și, cel mai neplăcut, a hărțuire și intimidare a unor artiști îndrăgiți și cunoscuți”, menționează politicianul.

El însă dă asigurări că atât comanditarii acestor fărădelegi, cât și executanții vor răspunde pentru fărădelegile lor. Sunt pregătite măsuri dure, a atenționat Ilan Șor. „Sunt sigur că acestor nebuni nu le va reuși să împiedice organizarea evenimentului și să-i sperie pe sutele de concetățeni care vor veni la concert. Dar, oricum, această răutate, josnicie, care sunt inspirate, sunt convins, de anumiți lideri politici care îi controlează pe provocatori de la Chișinău, nu vor rămâne nepedepsite. Ne rezervăm dreptul de a lua măsuri adecvate și dure atât față de organizatori, cât și față de executanții  acestei fărădelegi”.

Liderul Partidului „ȘOR” anunță că poliția italiană a început deja identificarea provocatorilor și acțiuni de profilaxie pentru evenimentul ce urmează să aibă loc la Torino. „Deja am informat poliția italiană atât despre atacurile de la Veneția, cât și despre provocările ilegale planificate pentru acțiunile noastre ulterioare. Am transmis materiale video cu participanții la provocările din Italia, precum și informația din rețelele de socializare despre provocările care se mai pun la cale. Forțele de ordine italiene îi identifică în prezent pe provocatori și legăturile dintre ei. Deja sunt pregătite acțiuni profilactice în privința acțiunii care urmează să fie organizată la Torino”.

„Rușine să le fie indivizilor care își urăsc compatrioții și tot ce e legat de Moldova!”, le-a scris Ilan Șor, la finalul mesajului său, celor care acționează împotriva propriilor concetățeni.

Amintim că un grup de câțiva provocatori, despre care există bănuieli rezonabile că au fost trimiși de PAS și PPDA, au încercat acum două săptămâni să torpileze o acțiune culturală organizată de Partidul „ȘOR” la Veneția, dar încercarea lor a fost zădărnicită. Manifestația a continuat, compatrioții noștri din Italia participând la un concert de suflet în compania interpretelor Ecaterina Petrea și Alessia Stăvilă, invitata specială a serii fiind îndrăgita cântăreață, Anastasia Lazariuc.

Total
0
Shares
Total
0
Share