Șor și Plahotniuc rămân cetățeni ai Moldovei, a decis Președinția

Dragoș Galbur, președintele PNM, a luat act de refuzul Președinției Republicii Moldova de a retrage cetățenia pentru Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

“Această decizie este o manifestare evidentă a lipsei de curaj și voință politică din partea conducerii noastre de vârf, care pare să acționeze în interes personal și electoral, ignorând stabilitatea și securitatea națională.

Invocarea necesității unei solicitări din partea Agenției Servicii Publice (ASP) și a Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru a-și justifica inacțiunea este profund dezolantă. Această abordare este echivalentă cu pasarea responsabilității și reprezintă o insultă la adresa cetățenilor preocupați de siguranța societății noastre.

Este cu atât mai inacceptabilă această decizie, cu cât în cazul cetățeanului Alexandr Kalinin, Președinția a reacționat prompt și decisiv în retragerea cetățeniei acestuia în noiembrie 2023. Să fie oare Kalinin mai periculos pentru Republica Moldova, decât Plahotniuc și Șor? Lipsa de coerență și de aplicare uniformă a legii ridică serioase semne de întrebare cu privire la integritatea și independența instituțiilor statului.

Guvernarea, prin lipsa de curaj și voință politică în refuzul retragerii cetățeniei pentru Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, arată o preocupare exclusivă pentru interesul personal și electoral, în detrimentul securității naționale. Este o tactică murdară menită să manipuleze alegătorii prin frică: ori ne alegeți pe noi, ori vin oligarhii pro-ruși să vă conducă. Sper ca pe viitor cetățenii să aleagă politicieni care pe lângă integritate, mai au și curaj. Ne sunt de ajuns 32 de ani de frică și lașitate”, a declarat Galbur.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share