Sora lui Veaceslav Platon a fost reținută la Moscova! Presa: Este vorba de spălare a zeci de miliarde de dolari

OCCRP, ”Bunicon Impex” și ”Elenast Com”, firme offshore implicate in furtul miliardului, BEM, Banca de Economii, Vlad Filat, Platon, Veaceslav Platon, Furtul miliardului, Laundromat,, investigatie Rise Moldova, investigatie Zeppelin, interviu Mihail Gofman, retea internationala de jurnalisti despre furtul miliardului,

Sora raiderului numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon, a fost reținută la Moscova în urma unei decizii luate de Judecătoria raionului Tverskoy. Potrivit Komersant, Elena Platon este acuzată că ar fi făcut organizat o schemă de transferare în străinătate a banilor din băncile rusești.

Presa rusă scrie că ar fi vorba de zeci de miliarde de dolari, iar ancheta se desfășoară atât în Federația Rusă, cât și în Moldova, transmite Ziarul de Gardă.

Sora lui Veaceslav Platon este cercetată pentru că ar fi făcut parte dintr-un grup criminal organizat, dar și pentru realizarea operațiilor de transfer valutar, cu folosirea actelor de identitate false. Totodată, anchetatorii ruși presupun că Elena Platon ar fi luat parte și la schemele organizate de fratele său.

Contactat telefonic, de Ziarul de Gardă, Valeriu Pleșca, avocatul lui Veaceslav Platon, a comunicat că nu cunoaște detalii despre acest caz și că nu ne poate confirma arestul Elenei Platon.

Amintim că, raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare într-un dosar de escrocherie și spălare de bani. Acesta este învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Total
0
Shares
Total
0
Share