Soţia şefului serviciilor de informaţii militare din Ucraina ar fi fost otrăvită cu metale grele

Soţia şefului serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov, a suferit o intoxicaţie cu metale grele, iar autorităţile suspectează că ar fi vorba despre o otrăvire deliberată, potrivit informaţiilor apărute în presă şi a unei surse din cadrul acestor servicii, scrie Agerpres.ro

Sursa a confirmat informaţiile publicate de presa ucraineană conform cărora Mariana Budanova a fost otrăvită şi urmează un tratament, fără a oferi mai multe detalii despre starea ei.

Analizele au arătat că ea avea în organism urme de metale grele care “nu sunt folosite în viaţa de zi cu zi sau în chestiuni militare”.

“Prezenţa lor poate indica o încercare deliberată de otrăvire”, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de informaţii citate de site-ul de ştiri Babel.

O anchetă asupra unei posibile tentative de asasinat este în curs de desfăşurare, potrivit sursei citate.

Contactată de AFP, procuratura ucraineană nu a dorit să facă declaraţii.

“După toate probabilităţile”, otrava i-a fost administrată “în mâncare”, a adăugat o sursa din cadrul poliţiei citată de site-ul Ukrainska Pravda.

“S-a simţit rău, aşa că şi-a făcut analize (medicale) şi acestea au arătat o otrăvire”, a afirmat sursa, precizând că Budanova se simte mai bine şi a încheiat “prima etapă a tratamentului”.

Potrivit acestei surse, “mai mulţi” alţi colaboratori ai serviciilor de informaţii militare se află şi ei sub tratament.

Kirilo Budanov conduce departamentul de informaţii militare din cadrul Ministerului Apărării din 2020. Această structură este considerată responsabilă pentru mai multe atacuri împotriva Rusiei de la începutul invaziei ruse din februarie 2022.

Autorităţile ruse îl acuză pe Budanov şi departamentul său că au organizat în octombrie 2022 un atac important asupra podului care leagă Crimeea, peninsulă ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014, de Rusia.

Kirilo Budanov, în vârstă de 37 de ani, a declarat în august că soţia lui locuieşte cu el “în biroul lui de serviciu” şi nu a plecat niciodată de acolo din motive de securitate de la începutul invaziei.

Total
0
Shares
Total
0
Share