Alte știri

Soția unui diplomat american, acuzată că a provocat un accident mortal în Marea Britanie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Anne Sacoolas, soția unui diplomat american acuzată de uciderea unui tânăr britanic în urma unui accident rutier, este căutată la nivel internațional, după ce Interpol a emis un mandat de arestare pe numele ei, scrie The Independent, citat de Digi24.ro

Potrivit sursei citate, părinții lui Harry Dunn, care a fost ucis în apropierea unei baze a Forțelor Aeriene Regale din Northamptonshire în luna august 2019, au fost informați de poliția britanică că Anne Sacoolas este acum „căutată la nivel internațional”, iar „în cazul în care va părăsi teritoriul SUA, mandatul de arestar va intra în vigoare”.

Departamentul de Stat insistă asupra faptului că la momentul producerii accidentului și pe durata șederii în Marea Britanie, Anne Sacoolas avea imunitate diplomatică.

Harry Dunn, un tânăr britanic în vârstă de 19 ani, a decedat în coliziunea motocicletei sale cu o maşină în centrul Angliei în 27 august 2019.

La volan se afla Anne Sacoolas, neobişnuită să şofeze pe partea stângă a drumului, care îşi conducea maşina pe partea greşită a şoselei. Invocând imunitatea diplomatică, această mamă a trei copii a plecat de urgenţă în SUA.

Anne Sacoolas, 42 de ani, fusese inculpată la sfârşitul lunii decembrie pentru şofat periculos cauzator de moarte. Parchetul britanic lansase atunci o procedură de extrădare, decizie pentru care Departamentul de Stat al SUA îşi exprimase regretul.

Cazul, care a stârnit un puternic ecou în Regatul Unit, a provocat tensiuni între Londra şi Washington.

Donald Trump evocase un „accident oribil”, punându-l pe seama fatalităţii şi a dificultăţii pentru un automobilist american de a se obişnui cu şofatul pe partea stângă în Regatul Unit.

Citește și: Zeci de soldați indieni și chinezi s-au bătut cu pumni și pietre la hotarul dintre cele două țări

loading...

Comments are closed.