Spitalul Căușeni a primit un nou aparat de ultrasonografie grație Japoniei

Spitalul raional Căușeni a fost dotat cu echipament pentru ultrasonografie. Achiziția a fost făcută în cadrul Programului „Kusanone”, finanțat de Guvernul Japoniei, scrie Moldpres.md

În acest sens, a fost acordat un grant în valoare de 40 de mii de dolari. Ambasada Japoniei în țara noastră a precizat că proiectul urmărește fortificarea capacităților imagistice și de investigare a pacienților.

Prim-secretara Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, Mori Mariko, a spus că la ceremonia de finalizare a proiectului că noul dispozitiv de diagnosticare cu ultrasunete va face posibilă efectuarea în cadrul spitalului a câtorva mii de examinări pe an. „Japonia este de mulți ani partenerul Republicii Moldova în domeniul medical și al sănătății”, a mai adăugat oficialul.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane dolari pentru 88 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share