Social

Spitalul Clinic Municipal de copii nr.1 a răspuns la acuzațiile medicului pediatru Stratulat: „nici măcar nu este pediatru de profesie”

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce astăzi a apărut mesajul medicului pediatru Mihai Stratulat în care se spune că  la mai multe instituții medicale din municipiul Chișinău, inclusiv Spitalul Clinic Municipal de copii nr.1, cel din urmă a venit cu o reacție, la fel ca și în cazuș medicului pediatru, aceasta a apărut pe Facebook.

Staful spitalului Clinic Municipal de Copii nr.1 afirmă că zilnic sunt create situații de conflict de către Mihai Stratulat care nici măcar nu este pediatru și neonatolog, funcție în care nu a activat niciodată. Totodata, permanent, inclusiv prin postarea de astazi pe facebook, acesta blameaza nu doar cadrele medicale din IMSP, dar si intregul sistem de sănatate din Republica Moldova.

În comunicat se spune că în aceste condiții, chiar și cu eforturi mari din partea administrației instituției și a întregului personal încadrat, se pereclitează activitatea adecvată de zi cu zi, existând multiple dificultăți de comunicare cu pacienții, majoritatea fiind neargumentate.

Colectivul de la spitalul de copii nr.1 spun că spre deosebire de dl Mihai Stratulat, nu duc un Registru al tuturor cazurilor nefericite de copii bolnavi, care ajung în stare grava și foarte gravă la spital dupa consulațiile acestuia. Dar nici nu consideră necesar acest lucru, din moment ce toate eforturile lor în procesul de asistență medicală copiilor sunt în corespundere cu practicile actuale în domeniu, fapt confirmat și prin multiple mulțumiri ale pacienților noștri, dar și prin numeroase evaluări ale activității instituției, conform prevederilor în vigoare, efectuate de structurile abilitate și specialiști consacrați.

IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1 menționează că acorda asistență medicală urgentă copiilor de vârstă fragedă cu afecțiuni respiratorii acute și boală diareică acută, majoritatea constituind-o copii sugari, în vârstă de până la 1 an. Anual se sptalizează/oferă asistență consultativ-diagnostică la circa 8000 copii din municipiul Chișinău și republică.

Asistența medicală acordată se încadrează întocmai în prevederile actelor normative în vigoare, inclusiv sistemul DRG, care permite încadrarea/clasificarea statistică a stărilor patologice cu care se spitalizează pacienții, precum și evidența sistemică a acestora. Spre cunostința dlui Stratulat, codificarea cu diagnosticul de Pneumonie, comparativ cu alte afecțiuni respiratorii, nu sporeste costul cazului tratat, fapt ce l-ar fi cunoscut, daca ar fi activat în acest sistem.

În acest context colectivul medical se întreabă, care este nivelul de expertiză/competență profesională a domnului Mihai Stratulat, care-i permite să facă analiza activității medicilor pediatri consacrați nu doar din instuituția cu pricina, inclusiv cadrelor universitare, precum și întregului sistem de sănătate din țară?

Colectivul din IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1 îl acuză pe Stratulat de faptul că acesta utilizează mijloace ieftine pentru a se promova personal, inclusiv prin asocierea permanentă a numelui tatălui său, ofensând neargumentat întreaga comunitate medicală.

loading...

Comments are closed.