Spitalul de Urgență a primit din partea unui donator anonim un videolaringoscop

Spitalul de Urgență din Chișinău a primit din partea unui donator anonim un videolaringoscop completat cu lame de unică folosință.

Utilajul a fost adus direct la spital de către Ludmila Furtună, medic de profesie și voluntara care a facilitat acțiunea de binefacere.

„M-am implicat în organizarea acestei donații pentru colegii din secția de reanimare a Spitalului de Urgență pentru că știu cât de periculos este virusul COVID-19 și cât de important este sa protejăm personalul medical, în special în această perioadă. Videolaringoscopul este un utilaj folosit pentru intubația orotraheală – o procedură necesară în cazul pacienților cu insuficiență respiratorie gravă, care ajung să aibă nevoie de ventilație mecanică. Numărul acestor pacienți crește odată cu creșterea numărului celor infectați de coronavirus. Dacă la utilizarea unui laringoscop obișnuit medicii sunt nevoiți să stea la 15-20 cm distanță de pacient, cu un laringoscop video această distanță se mărește de 3-4 ori. În așa fel, este redus riscul de infectare a medicilor. Donația de astăzi include și 120 de lame de unică folosință necesare pentru funcționarea utilajului”, explică Ludmila Furtună, ceea ce înseamnă că aceste lame vor fi suficiente pentru 120 de posibili pacienți care ar necesita intubație.

Protejarea personalului medical prin asigurarea cu echipament de protecție de înaltă calitate este una dintre măsurile cheie în lupta contra virusului COVID-19. Donatorul, cât și celelalte persoane care au contribuit ca această donație să aibă loc, își doresc ca lucrătorii medicali, suprasolicitați în această perioadă dificilă, să fie cât mai protejați:

„S-a lucrat foarte operativ ca videolaringoscopul să ajungă cât mai repede la Spitalul de Urgență. O săptămână în urmă nu ne cunoșteam între noi, iar astăzi utilajul a ajuns deja la destinație. Mai multe persoane din câteva țări au contribuit rapid și eficient ca medicii noștri să aibă protecția necesară”, explică Ludmila.

 

Medicii de la Spitalul de Urgență au declarant că sunt recunoscători pentru donația primită de la donatorul anonim.

Citește și: Ne așteaptă COD GALBEN de înghețuri în următoarele zile

Total
0
Shares
Total
0
Share