Politic

Spitalul Raional Cahul – două blocuri vor fi izolate termic! S-au alocat 6 000 000 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr
Două blocuri ale Spitalului raional Cahul vor fi izolate termic. Acest proiect este prevăzut într-un acord semnat cu Agenţia pentru Eficienţă în Energetică. Cheltuielile pentru lucrări se vor ridica la şase milioane de lei, în schimb vor permite, ulterior, administraţiei spitalului să facă economii serioase la plata agentului termic.
Proiectul ce prevede izolarea termică a blocului perinatal şi cel terapeutic din cadrul Spitalului raional Cahul a fost pregătit încă în anul 2013, dar abia acum s-au găsit banii necesari pentru lucrări. Conducerea spitalului spune că acest proiect va duce, în sezonul rece al anului, la o economie de până la 20 la sută, în ceea ce priveşte costurile pentru încălzire.
 
„Prin aceasta finantare, noi avem posibilitatea sa efectuam izolarea termica, schimbam geamurile. ceea ce ne permite sa fim mai eficienti si sa avem economii si sa asiguram confort si temperatura pentru pacienti”, a declarat Oleg Crăciun, directorul Spitalului raional Cahul, pentru TVR Moldova.
 
În paralel, în raionul Cahul şi alte instituţii sunt izolate termic. „La moment se derulează un proiect de eficienţă energetică ce ţine de termoizolarea din satul Borceag, acolo au fost acceptate finanţarea de 2 milioane de lei. Până acum au fost finanţate gimnaziul din Baurci, Andrusul de Sus, Mihai Eminescu”, spune vicepreşedintele raionului Cahul, Sergiu Drangoi.
 
În total, în ultimii ani, s-au alocat peste 10 milioane de lei pentru izolarea termică a şcolilor şi grădiniţelor din raionul Cahul.
loading...

Comments are closed.