Alte știri

Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipament modern donat de Japonia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipament medical de diagnosticare în valoare de 1 mln 700 mii lei, oferit de Guvernul Japoniei, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de predare a echipamentelor medicale a  participat secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Boris Gîlca şi Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Masanobu Yoshii.

Dotarea instituțiilor cu echipamente medicale  performante va contribui la stabilirea unui diagnostic corect și aplicarea unui tratament corespunzător pacienților, sporind astfel calitatea asistenței medicale acordate populației. Mulţumim Guvernului nipon pentru asistența oferită în dezvoltarea sistemului sănătăţii din țara noastră”, a spus Gîlca.

Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Masanobu Yoshii a menţionat că această subvenţie face parte din asistenţa oficială bilaterală a Japoniei oferită pentru dezvoltarea Republicii Moldova în domeniul securității umane – o prioritate a politicii japoneze privind cooperarea internațională.

Spitalul din Ialoveni a fost dotat cu suportul Japoniei cu trei dispozitive: un aparat pentru efectuarea ecografiei în format 3/4D +Doppler color, un videogastroesofagoduodenoscop de performanță și un analizator biochimic automat A 25, performant.

Programul nipon KUSANONE acordă Republicii Moldova suport financiar în domeniul sănătăţii şi educaţiei în baza Asistenței de Grant pentru proiecte de securitate umană. Sistemul sănătăţii din țarca noastră beneficiază de asistenţă în cadrul Programului KUSANONE din anul 2008, până în prezent fiind implementate proiecte în valoare de peste 3,2 mln USD.

loading...

Comments are closed.