Spitalul raional Taraclia a primit donații medicale: ecografe, monitoare speciale și alte articole

Spitalul raional din Taraclia a primit o donație ce constă în echipament medical, dar și articole vestimentare speciale necesare atât doctorilor cât și pacienților. O parte din ajutor a venit din Austria, iar cealaltă parte a fost oferită de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova cu susținerea Ambasadei Bulgariei din țara noastră.

“Ajutorul constă în echipament medical din care fac parte două ecografe, trei monitoare de supraveghere a pacienților, dar și foarte multe articole vestimentare cum ar fi halate pentru doctori și pacienți, pijamale pentru pacienți. Acest ajutor este binevenit și sunt singur că va util pentru o perioadă îndelungată”, a menționat directorul Spitalului din Taraclia, Artur Covaci.

Covaci a ținut să le mulțumească și le-a oferit însemn de recunoștință câte o diplomă ambasadorilor Austriei, Bulgariei, dar și directorului ARBOM, Alexandr Borimecicov, pentru implicare, dar și pentru suportul oferit instituției pe care o conduce.

STELLA AVALLONE, ambasadorul Austriei în Republica Moldova: ”Sunt încântată să mă aflu din nou la Taraclia, patria etnicilor bulgari din Moldova. Pentru a doua oară, am adus și oferit ajutor umanitar spitalului din localitate ce constă în echipament medical. Noi, cei de la ambasada Austriei, vă dăm asigurări că vom continua să oferim suport atât locuitorilor orașului Taraclia, dar și altor regiuni din Republica Moldova.”

Ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova, Maya Dobreva, a ținut să mulțumească personalului medical din această instituție pentru efortul pe care îl depune în a salva vieți. Totodată, ea a apreciat faptul că Guvernul de la Sofia, la fel, a adus un aport considerabil Spitalului din Taraclia, atunci când a oferit finanțare pentru reparația Secției de Boli Infecțioase.

“Sunt foarte încântată că Bulgaria este capabilă să ofere suport pentru etnicii bulgari din aceste regiuni. Mă bucur nespus de mult că am reușit să implementăm mai multe proiecte aici în Taraclia”, a specificat Dobreva.

ALEXANDR BORIMECICOV, director ARBOM: ”Vom fi mereu bucuroși dacă vom putea continua să ajutăm cu ce este nevoie instituțiile medicale din țară, inclusiv cu suportul ambasadelor Austriei, Bulgariei, dar și a partenerilor ARBOM. Ne vom strădui să fim alături de cei care au nevoie de suport.”

Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare își propune, prin activitatea sa continuă, să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai ale etnicilor bulgari din Republica Moldova. Astfel, prin intermediul programului “Българско единство чрез подкрепа” a fost donate echipamente medicale instituțiilor, dar persoanelor care au mare nevoie de ele. Pe lângă asta au fost împărțite colete cu produse de primă necesitate la peste 1 000 de etnici bulgari ce provin din familii social vulnerabile.

Total
0
Shares
Total
0
Share